Stichting Oudekerk Heemstede
Nieuwsbrief | Stichting Vrienden van de Oude Kerk Heemstede | StOK

Nieuwsbrief


In 2017 is de naam van onze Stichting formeel gewijzigd in “Stichting Vrienden van de Oude Kerk te Heemstede” (StOK). Daarna zijn we in oktober 2017 met de vriendenwerving begonnen. Die start was succesvol!
We hebben inmiddels  111 Vrienden[1].  Lees verder: startbijeenkomst.

Daar zijn we erg blij mee, want dat betekent dat er een goede start gemaakt is met het versterken van het draagvlak voor onze Heemsteedse Oude Kerk. Een gebouw dat met recht al in 1973 de status van rijksmonument verwierf.

Eén van de activiteiten die we voor de Vrienden organiseren is de jaarlijkse ontmoetingsdag, kortom de Jaardag. Die is dit jaar gehouden op zaterdag 30 juni 2018, uiteraard in de Oude Kerk. 
 

Na het welkomswoord van de voorzitter Piet Scheele, volgde een interessante presentatie door Ben Veldstra over ‘Geheimzinnige tekens aan de gevel’ die vaak boven de voordeur en op oude kerken zijn aangebracht. We kregen een uitgebreid exposé over de betekenis en de geschiedenis van deze oude tekens.

Ook op onze Oude Kerk zijn runentekens aangebracht: een Maalkruis en een Ruit, zichtbaar als zwarte bakstenen in de buitenmuur.

Daarna was er plaats voor muziek; Wouter Harbers (piano) en Robert Cekov (viool), beide lid van het Balletorkest traden samen op. Tot slotte was er een drankje en een hapje in de Pauwehof, achter de Oude Kerk.

 

Een geslaagde Jaardag 2018!  Lees verder: Vrienden 


[1] Waar we spreken en schrijven over vrienden bedoelen we uiteraard ook vriendinnen!

   
Website laten maken heemstede